HOITOLAETIKETTI

AUTO

Liikkeen edessä pysäköinti 2h parkkikiekolla. Rauhankadulla (sivukatu) ei tarvitse kiekkoa.

VASTAANOTTO


Saavu paikalle hyvissä ajoin. Jos myöhästyt hoidosta, myöhästyminen saattaa lyhentää omaa hoitoaikaasi. Kaikki ovat joskus myöhässä, myös minä, joten ollaanhan joustavia puolin ja toisin. Kun saavut etuovesta, voit istuutua hetkeksi aulaan odottamaan, että tulen hakemaan sinut. Jos minulla on edellinen asiakas kesken, en välttämättä tule erikseen tervehtimään sinua ennen aikasi alkamista.  Jos sinulla on allergioita tai terveydentilassasi on jotain sellaista jonka ajattelet vaikuttavan hoitoon, kerrothan niistä rehellisesti minulle. Silloin voin olla täysin varma siitä, että varaamasi hoito on sinulle turvallinen. Jos sinulla on jotain erityisiä odotuksia tai toiveita varatun ajan suhteen, kerro niistäkin minulle. Näin saat mahdollisimman hyvän kokemuksen.


SAIRASTUMINEN

Jos olet sairastunut tai sinusta tuntuu siltä, että olet sairastumassa, tai perheenjäsenesi ovat sairaita, olethan ystävällinen ja peruutat tällöin hoitoaikasi. Myös minä teen töitä vain terveenä, näin pidämme toisistamme huolta. 


PERUUTUSEHDOT

Petuutukset tulee tehdä 24 tuntia ennen varattua hoitoaikaa. Peruuttamatta jätetystä ajasta tai liian myöhään peruutetusta ajasta veloitamme 50% hoidon hinnasta. 


AJANVARAUS

Voit varata ajan nettiajavarauksen kautta, puhelimitse tai paikan päällä. En vastaa hoidon aikana puhelimeen vaan olen läsnä koko hoidon ajan juuri sinulle. Tästä syystä toisinaan vastaamisessa voi kestää, mutta soitan takaisin mahdollismman pian. Kiireellisissä asioissa jätä whatsapp- tai tekstiviesti. Otan asiakkaita vastaan sopimuksen mukaan. 


MATKAPUHELIMEN KÄYTTÖ

Laitathan hoitolassa matkapuhelimesi äänettömälle, ellei ole välttämätöntä pitää sitä äänellisellä. Tavoitteeni on, että sinä saisit mahdollimman laadukasta hoitoa, on ikävää jos puhelin alkaa soimaan esimerkiksi kesken rentouttavan hieronnan.


MAKSUTAVAT

Korttimaksu, käteismaksu sekä lahjakortti.